V soboto, 16. januarja 2016 je v telovadnici  OŠ Prežihovega Voranca na Ravnah na Koroškem potekal 8. tradicionalni rekreativni turnir v badmintonu v dvojicah ( moške dvojice A, moške dvojice B, ženske dvojice in mešane dvojice). V konkurenci 54 igralcev iz Slovenije in Hrvaške sta v moških dvojicah A zmagala Dare Duralija in Antonio Lovrić, Vito Kocuvan in Jožef Lebar iz BK Mladost Lendava sta slavila v B skupini, Andreja Preložnik in Jožica Kogelnik v ženskih dvojicah in v mešanih dvojicah Andreja Kligl in Jan Tomšič iz BK Črna.

Dan, ko je Peter Prevc postal svetovni prvak v poletih  v Kulmu, smo skorajda istočasno v športni dvorani na Ravnah spremljali eno najrazburljivejših final na dosedanjih tradicionalnih rekreativnih turnirjih. V najmočnejši konkurenci moških dvojic A sta slavila izkušena badmintonista Dare Duralija iz Ljubljane in Antonio Lovrić iz Zagreba, ki sta bila boljša od Aljoše Rovana in Luke Stjelje iz BK Brežic. Dramatična tekma se je končala z izidi v setih 21:18; 19:21; 21:19. V boju za tretje mesto sta se med sabo pomerili koroški dvojici, bronasto medaljo sta osvojila Uroš Abraham in Lenart Žuber iz ŠD Sele-Vrhe, četrta sta bila Jože Detečnik in Tomo Pečnik iz BK Karizma.

V moških dvojicah B sta zmagovalca postala badmintonista, ki prihajata iz kluba BK Mladost Lendava, od koder prihaja tudi trenutno najboljši slovenski badmintonist Iztok Utroša. Vito Kocuvan in Jožef Lebar sta v finalnem srečanju bila boljša od dveh mlajših igralcev iz Ljubljane, Mateja Kristana in Maja Kristana. Tretje mesto sta osvojila Uroš Radakovič in Gregor Pirnaver iz BK BIT Ljubljana, četrto mesto sta si priborila Zoran Halič iz BK Kungota in Tomaž Magerl iz Ljubljane.

V ženskih dvojicah je zmaga ostala na Koroškem. Zmagovalki sta postali Andreja Preložnik iz Radelj ob Dravi in Jožica Kogelnik iz ŠD Rekreator Dravograd, ki sta v finalu premagale Darjo Babič iz Ljubljane in Arabelo Alt iz BK Ljutomer. Tretje mesto je pripadlo Klavdiji Blažek iz ŠD Sele-Vrhe in Kim Mezga iz Ljubljane, četrti sta bili Andreja Kligl in Tanja Fašun iz BK Črna.

V mešanih dvojicah je nastopilo največje število dvojic, ki so postregle z zanimivimi igrami. V finalu sta prijetno presenetila Andreja Kligl in Jan Tomšič iz BK Črna, ki sta premagala lanska zmagovalca Andrejo Preložnik iz Radelj ob Dravi in Antonia Lovrića iz BK Purger Zagreb. Tretje mesto sta osvojila Nuša Pavlovič in Luka Stjelja iz BK Brežice, četrto mesto je pripadlo dvojici Kim Mezga in Maj Kristan iz Ljubljane.

Turnir je potekal v organizaciji Badminton kluba Karizma. Sponzorji turnirja so bili Občina Ravne na Koroškem, Hermine Wech-Koroška perutnina in Slaščičarna Polanšek.