Za nami je še ena uspešna izvedba rekreativnega turnirja v badmintonu za Koroško badmintonsko jakostno lestvico, ki se ga je udeležilo rekordnih 47 tekmovalcev v 6-ih različnih jakostnih skupinah.

Najbolj napeto je bilo ravno v najmočnejši moški skupini ELITE, kjer je zmagovalec osvojil prvo mesto po točkah (krog treh tekmovalcev). Tako je osvojil to skupino domači igralec Uroš ABRAHAM pred društvenim soigralcem Danielom KLANČARJEM ter Juretom ŠKETOM (BK Branik), ki se je moral tako sprijazniti s 3. mestom.

V moški A skupini se je ogorčen boj bil v polfinalni tekmi med večnima rivaloma Matejem SKERLOVNIKOM in Boštjanom KLEMENČIČEM (oba ŠD Sele-Vrhe), kjer je slednji dobil polfinale 2:1 in preko predane finalne tekme osvojil prvo tekmo medtem ko je Matej osvojil odlično tretje mesto. Drugo mesto je pripadalo Janku ŠTEHARNIKU (ŠD Rekreator).

B skupino so zaznamovali izkušenejši igralci, saj so izločili ves »pomladek«. Tako je prvo mesto pripadalo Roku PEČNIKU, drugo Boštjanu ŽELU (oba ŠD Pameče-Troblje) in tretje Primožu SREBOTNIKU (BK Črna).

Ženska konkurenca je bila glede na pretekla leta zelo dobro zastopana, saj se je tekmovanja udeležilo 14 tekmovalk. Tekmovale so v treh različnih disciplinah.

V vseh jakostnih skupinah so tekmovalke tekmovale po sistemu »vsaka z vsako«. V A skupini je končna zmagovalka Kara ZORMAN imela največ težav s tretjeuvrščeno tekmovalko Janjo OBRETAN (2:1 v setih), drugo mesto je zasedla Andreja PRELOŽNIK (vse ŠD Sele-Vrhe).

B skupina poteka po novem sistemu in sicer se igrajo ženske dvojice, kjer sta združili moči Kara in Andreja ter osvojili končno prvo mesto in sicer po težki tekmi z Danielo MORI LAZNIK in Katjo POKERŽNIK (ŠD Rekreator), ki sta zasedli drugo mesto. Tretje mesto je pripadalo društvenima soigralkama Jožici KOGELNIK in Lavri KORDEŽ.

C skupino so zasedle igralke, ki imajo »manj kilometrine« na področju igranja badmintona posamezno. Prvo mesto je zasedla Klavdija BLAŽEK, drugo naš mlajši up Niki GLOBOČNIK ŠEGEL in tretje mesto Ksenija TOTH.

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem se zahvaljujemo za udeležbo, gledalcem pa za športno navijanje.

Tokratni podporniki tekmovanja so bili: VULKANIZERSTVO KOZAMURNIK, APARTMAJI RAZBORCA IN BADMiNTON OPREMA RSL ter SPOTUR SLOVENJ GRADEC. Vsem se zahvaljujemo za njihovo podporo za izvedbo tekmovanja.