V Športni dvorani Vinka Cajnka v Slovenj Gradcu je v nedeljo, 31.3.2019 potekal že 71. in hkrati zadnji turnir za Koroško badmintonsko jakostno lestvico (KBJL) v tej sezoni. Kljub lepemu vremenu je organizatorjem iz ŠD Pameče-Troblje uspelo v dvorano privabiti 37 tekmovalcev in tekmovalk iz vse Koroške, ki so se pomerili v petih težavnostnih kategorijah.

Koroški klubi in društva so si tokrat dokaj enakomerno razdelili medalje, največ – po štiri – so osvojili tekmovalci iz ŠD Pameče-Troblje in ŠD Sele-Vrhe, s tem, da so slednji prevladovali v najzahtevnejših kategorijah.

V kategoriji »Moški B posamezno« smo, kot že večkrat v letošnji sezoni, videli dvoboje starejših, že veteranskih rekreativnih tekmovalcev, z mladim, še ne polnoletnim podmladkom iz BK Karizma in ŠD Sele-Vrhe. Samo vprašanje časa je, kdaj bodo mladi pričeli premagovati starejše, ampak tokrat so vsa prva mesta vseeno osvojili »veterani« iz ŠD Pameče-Troblje. Slavil je Aleš MLAKAR, pred Boštjanom ŽELOM, tretji pa je bil Martin GORNJEC.
V kategoriji »Ženske B dvojice« se je zaradi malega števila prijav tekmovanje izvedlo po sistemu žrebanih dvojic v vsakem krogu. Slavili sta Danijela MORI LAZNIK in Jožica KOGELNIK, obe ŠD Rekreator Dravograd.

Sledila je kategorija »Ženske A posamezno«, kjer pa so v letošnji sezoni pričele za najvišja mesta redno konkurirati mlade koroške tekmovalke. Edina, ki je uspela zaustaviti popolno prevlado mladink, je bila Andreja PRELOŽNIK (Radlje), ki je osvojila tretje mesto. V finalu pa je Manca MLINARIČ iz BK Karizma (Ravne na Koroškem), po zanimivem dvoboju z 2:1 v setih, premagala klubsko kolegico Belo ODER.

V kategoriji »Moški A posamezno« smo videli veliko izenačenih dvobojev in tesnih odločitev po treh setih že v samih kvalifikacijah. Prevladovali so tekmovalci iz ŠD Sele-Vrhe, dva izmed njih sta se tudi pomerila v finalu. Zmagal je Matej SKERLOVNIK, pred Simonom LEŠNIKOM, bron je osvojil Samo RUBIN (ŠD Pameče-Troblje).

V najzahtevnejši kategoriji »Moški elita posamezno« so se pomerili ta trenutek res najboljši tekmovalci iz koroških društev in klubov, ki presegajo sicer rekreativni nivo tekmovanja. Spremljali smo atraktivne, tehnično dovršene in zelo izenačene dvoboje. Po sistemu vsak z vsakim sta se v zadnji tekmi srečala do tedaj še nepremagana Jurij RUDOLF in Daniel KLANČAR. Lep in izenačen dvoboj se je končal po rezultatu 1:1 v setih, saj se je Jurij na žalost poškodoval, zmaga pa je tako pripadla Danielu.

Zaključni turnir (od skupno šestih turnirjev) je dal tudi zmagovalce za Koroški pokal v badmintonu (KPB) za sezono 2018/19. Ti so postali: Andreja PRELOŽNIK iz Radelj ob Dravi (ženske), Janko ŠTEHARNIK iz ŠD Rekreator Dravograd (moški nad 40 let) in Lenart ŽUBER iz ŠD Sele-Vrhe (moški do 40 let).

Preostali rezultati: KONČNI RAZPORED 71. KBJL

Dobro voljo smo prenesli tudi v picerijo Apachi, kjer smo se okrepčali in že tradicionalno izžrebali nagrade našega glavnega donatorja (BSH Nazarje). Tekmovanje so omogočili in podprli še naslednji donatorji: T.R.A.P.P. d.o.o., PIA Boštjan Žel s.p. in Gozdno gospodarstvo Slovenj Gradec d.d.