V nedeljo, 2. marca 2008, je v športni dvorani Osnovne šole Prežihovega Voranca na Ravnah potekal že 7.rekreativni turnir v badmintonu za Koroško badmintonsko jakostno lestvico. V organizaciji športnega društva Karizma se je turnirja v igrah posamezno udeležilo 28 igralcev in igralk iz ŠD Sele-Vrhe, ŠD Pameče, ŠD Splavar-Podvelka, ŠD Mežica, ŠZ Muta in ŠD Karizma.

V kategoriji moški do 40 let je vlogo prvega favorita upravičil Uroš Abraham iz ŠD Sele-Vrhe, ki je v finalu z 2:1 premagal Jurija Rudolfa iz ŠD Splavar-Podvelka, tretji je bil Simon Lešnik (ŠD Sele-Vrhe) in četrti Peter Skudnik iz ŠD Mežica.

V kategoriji moški nad 40 let je zmaga ostala doma, v finalu sta se pomerila Tomo Pečnik in Vojko Karner (oba ŠD Karizma). Zmagal je Tomo Pečnik z 2:1. Tretje mesto je osvojil Tomaž Duler iz ŠD Pameče, četrti je bil Rok Pečnik (ŠD Pameče), ki se je v zadnji tekmi predtekmovanja poškodoval in ni nastopil v boju za najvišja mesta.

V kategoriji ženske posamezno je zmagala Veronika Prikeržnik pred klubsko kolegico Petro Novak iz ŠD Sele-Vrhe. Tretje mesto je osvojila Maja Dretnik iz ŠD Karizma, četrta je bila Janja Obretan iz ŠD Sele-Vrhe.

REZULTATI:

Moški do 40 let
1. Uroš ABRAHAM (ŠD Sele-Vrhe)
2. Jurij RUDOLF (BK Karizma)
3. Simon LEŠNIK (ŠD Sele-Vrhe)
4. Peter SKUDNIK (ŠD Mežica)

Moški 40 let in ve
1. Tomo PEČNIK (BK Karizma)
2. Vojko KARNER (BK Karizma)
3. Tomaž DULER (ŠD Pameče)
4. Rok PEČNIK (ŠD Pameče)

Ženske
1. Veronika Prikeržnik (ŠD Sele-Vrhe)
2. Petra NOVAK (ŠD Sele-Vrhe)
3. Maja DRETNIK (ŠD Karizma)
4. Janja OBRETAN (ŠD Sele-Vrhe)

Naslednji turnir za KBJL bo prav tako v igri posamezno v Slovenj Gradcu, 27.aprila 2008 v organizaciji ŠD Sele-Vrhe. Pred tem, v nedeljo, 6. aprila 2008, bo na Ravnah organiziran prvi Mednarodni rekreativni turnir v igri dvojic, kjer se pričakujejo badmintonisti iz različnih koncev Slovenije in iz Avstrije.