Po osmi sezoni Koroškega pokala v badmintonu (KPB) ponovno »ogroženi« prehodni pokali

31. marca se je z 71. turnirjem za KPB & KBJL v Slovenj Gradcu končala letošnja sezona tekmovanj za Koroško badmintonsko jakostno lestvico (KBJL) in Koroški pokal v badmintonu (KPB). Koroškim badmintonskim klubom in športnim društvom je tudi tokrat uspelo organizirati šest turnirjev (dvakrat v Slovenj Gradcu, po enkrat na Muti, Ravnah na Koroškem, v Črni in Dravogradu), na katerih se je preko celotne sezone pomerilo natanko 90 rekreativnih tekmovalcev in tekmovalk (77 domačih + 13 zunanjih), posameznega turnirja pa se jih je povprečno udeležilo 37. Ta številka je po sezoni 2013/14 ponovno rekordna, vzrok pa prihod mladih tekmovalcev, ki se pridno učijo veščin badmintona, predvsem v BK Karizma in ŠD Sele-Vrhe.
Po zanimivi sezoni Koroškega pokala v badmintonu, kjer si vse do zadnjega turnirja nihče ni zagotovil odločilne prednosti, smo tako dobili nove/stare zmagovalce KPB. V obeh moških starostnih kategorijah sta slavila že lanskoletna zmagovalca, in sicer Lenart ŽUBER (moški do 40 let) in Janko ŠTEHARNIK (moški nad 40 let). V kolikor bo kdo izmed njiju ta uspeh ponovil še v naslednji sezoni, bo prehodni pokal trajno zamenjal lastništvo. V ženski kategoriji pa se je po enem letu premora na vrh ponovno zavihtela Andreja PRELOŽNIK.
Najuspešnejši tekmovalci Koroškega pokala v badmintonu (KPB) za sezono 2018/19 po posameznih kategorijah so postali:

Moški do 40 let:

  1. Lenart ŽUBER (ŠD Sele-Vrhe)           403 točk.
  2. Uroš ABRAHAM (ŠD Sele-Vrhe)        388 točk
  3. Bojan TROST (BK Črna)                    355 točk

Moški nad 40 let:

  1. Janko ŠTEHARNIK (ŠD Rekreator)    303 točk
  2. Jože SENICA (ŠD Rekreator)             280 točk
  3. Jože DETEČNIK (ŠD Rekreator)        271 točk

Ženske:

  1. Andreja PRELOŽNIK (Radlje)            420 točk
  2. Jožica KOGELNIK (ŠD Rekreator)    382 točk
  3. Kara ZORMAN (ŠD Sele-Vrhe)          359 točk

Omeniti velja tudi tekmovalke in tekmovalce, ki so uspeli nastopiti na vseh šestih turnirjih sezone, kar je vsekakor tudi lep dosežek, saj mora človek ob pomanjkanju časa pri vseh današnjih obveznostih biti hkrati tudi zdrav in brez kake poškodbe. Letošnji naziv »kaveljca in koreninice« tako prejmejo: Andreja PRELOŽNIK, Jožica KOGELNIK, Danijela MORI LAZNIK, Lenart ŽUBER, Janko ŠTEHARNIK, Jože SENICA in Jože DETEČNIK.
Še naprej spremljajte badmintonsko dogajanje na Koroškem na spletni strani www.badminton-koroska.si in www.karizmasport.si.

Aleš Mlakar