V Slovenj Gradcu je v nedeljo 7.12.2008 v organizaciji Športnega društva Pameče potekal 9. turnir v badmintonu za Koroško badmintonsko jakostno lestvico. Turnirja se je udeleţilo 34 tekmovalcev in tekmovalk iz vse Koroške. Najbolje so se odrezali člani Športnega društva Sele-Vrhe.

V ženski kategoriji so njihove članice osvojile vsa tri prva mesta. Zmagala je Veronika PRIKERŽNIK, pred Janjo OBRETAN in Katjo URŠEJ.

V kategoriji moških do 40 let je zmagal Uroš ABRAHAM, pred Matejem SKERLOVNIKOM, oba Športno društvo Sele-Vrhe, tretje mesto pa je osvojil Jaroš ŠTEKL iz Športnega društva Karizma.

V kategoriji moških nad 40 let pa je zmagal Vojko KARNER iz Športnega društva Karizma, pred Tomažem DULERJEM iz Športnega društva Pameče in Tomom PEČNIKOM iz Športnega društva Karizma.

Tekmovanje so omogočili: generalni pokrovitelj Gozdno Gospodarstvo Slovenj Gradec d.d., glavni sponzorji: Prevent AFC d.o.o. (Otiški vrh), Duler d.o.o. (Pameče), B/S/H/ Hišni aparati d.o.o. (Nazarje), VABO Boštjan Paradiţ s.p. (Slovenj Gradec) in ostali sponzorji: Gostilna Ržen Peter Sidar s.p. (Pameče), Koroške Pekarne d.d. (Dravograd) ter Smučarski klub Iverka (Šentjanž).

Naslednji turnir za Koroško badmintonsko jakostno lestvico bo 10. januarja 2009 na Muti.