Začetek meseca februarja je pri ŠD Sele-Vrhe zagotovo badmintonsko obarvano. V soboto, 3. 2. 2018, smo pričeli z rekreativnim turnirjem za odrasle, ki se ga je udeležilo 43 tekmovalk in tekmovalcev v petih različnih kategorijah, pred nami pa je še turnir za otroke, ki se bo izvedel 10. 2. 2018.

Kljub nekaterim odpovedim zaradi slabega vremena se je v soboto zbralo 14 tekmovalk in 29 tekmovalcev, ki so prikazali zanimive, privlačne in zelo izenačene tekme v svojih skupinah. Kot zanimivost naj povemo, da so se tekmovanja udeležili tudi mlajši tekmovalci, ki se sicer že udeležujejo tekmovanj na državnem nivoju in so se že enakovredno kosali s starejšimi rekreativnimi tekmovalci. V tekmovanju so svoje predstavnike imeli vsi klubi in društva iz Koroške.

V ženski B skupini so premoč prikazale ravno mlajše tekmovalke, ki so se vse prebile v ospredje in tako zasedla prva štiri mesta:

  1. Nina Razgoršek                BK Karizma
  2. Bela Oder                          BK Karizma
  3. Manca Mlinarič                BK Karizma
  4. Kara Zorman                     ŠD Sele-Vrhe

Vsa dekleta so nadaljevala tekmovanje tudi v ženski A skupini, kjer so se z izkušenješimi predstavnicami enakovredno kosale. Tako se je v polfinale uspelo prebiti Nini Razgoršek (BK Karizma), ki je na koncu v tekmi za tretje mesto premagala Katjo Pokeržnik (ŠD Rekreator) in zasedla odlično tretje mesto. V finalu sta se pomerili Polona Jovan (ŠD Sele-Vrhe) in Jožica Kogelnik (BK Rekreator), kjer slednja ni dopustila ponovnega presenečenja iz predtekmovanja in finalno tekmo obrnila sebi v prid:

  1. Jožica Kogelnik                 ŠD Rekreator
  2. Polona Jovan                    ŠD Sele-Vrhe
  3. Nina Razgoršek                BK Karizma
  4. Katja Pokeržnik                ŠD Rekreator

Mlajši predstavniki so se podali v boj za zmage v moški C (3) oziroma B (1) skupini. Najuspešnejši med njimi je bil Žan Tramte, ki je v skupini C osvojil končno tretje mesto in hkrati glavno nagrado sponzorja tekmovanja – lopar FORZA. Preostala mesta so zasedli predstavniki domačega društva:

  1. Marko Vrečko                  ŠD Sele-Vrhe
  2. Marko Osojnik                 ŠD Sele-Vrhe
  3. Žan Tramte                       ŠD Sele-Vrhe
  4. Srečko Zlatoper               ŠD Sele-Vrhe

Napetost se je stopnjevala v moški B skupini, kjer so na koncu v ospredje prišle tako izkušnje kot fizična pripravljenost. Rok Pečnik, ki je v predtekmovanju premagal tako Mitjo Verdnika kot Jožeta Detečnika, je žal na koncu za tretje mesto ostal praznih rok in zasedel 4. mesto. Preostalim dvema tekmovalcema se je v boju za odličje pridružil Tomaž Kern in se na koncu povzpel na sam vrh te skupine:

  1. Tomaž Kern                       ŠD Sele-Vrhe
  2. Jože Detečnik                   ŠD Rekreator
  3. Mitja Verdnik                     Športna zveza Muta
  4. Rok Pečnik                        ŠD Pameče-Troblje

Za konec pa nas je še čakala poslastica turnirja – moška A skupina. Najmočnejša skupina je opravičila svojo ime in postregla z zelo izenačenimi in privlačnimi igrami polnih preobratov. V tej skupini sicer prevladujejo tekmovalci ŠD Sele-Vrhe vendar se je tokrat uspelo pribiti v ospredje Samo Rubinu, ki je v tekmi za tretje mestu imel nekoliko več športne sreče in Mateja Skerlovnika premagal z 2:1 v setih. Podoben razplet tekme se je dogodil v finalni tekmi med Lenartom Žubrom in Urošem Abrahamom, ki na koncu ni dovolil presenečenja in je tudi z 2:1 osvojil A skupino:

  1. Uroš Abraham                 ŠD Sele-Vrhe
  2. Lenart Žuber                    ŠD Sele-Vrhe
  3. Samo Rubin                      ŠD Pameče-Troblje
  4. Matej Skerlovnik              ŠD Sele-Vrhe

Za uspešno izvedbo tekmovanja se zahvaljujemo članom ŠD Sele-Vrhe, ki so pomagali pri pripravi in izvedbi turnirja, glavnima sponzorjema tekmovanja FZ FORZA Slovenija in www.razborca.si ter Spoturju Slovenj Gradec.